Loading...
Major Refurbishment of LEC Atrium2018-09-24T16:21:35+00:00

Project Description

Do You Have A Construction Project We Can Help With?

Enquire Today

Major Refurbishment of LEC Atrium

A stunning refurbishment of the atrium within the Lancaster Environmental Centre (LEC) has been successfully completed.  This project was to create a vibrant new space within the parameters of the existing building and external covered courtyard.    The LEC building is home to a community of high-achieving students, world class-environmental researchers, government scientists and enterprises working together to address todays biggest environmental challenges. Because of this, Wilson Mason Architects considered design features that ensured the refurbished space reflected the look & feel of the people that use it.

Sustainable design features were incorporated  such as a 100% recyclable Bolon Flooring, a glazed roof – designed to capture daylight and distribute it evenly across the atrium (therefore reducing the need for lighting), Water-based earthborn Clay paint (virtually VOC free & carrying the EU Ecolabel) and 100% recycled fabric material coverings plus a high tech ventilation system that will maintain an even temperature all year round.

The atrium is filled with a wide variety of plant species, including a 250 year old olive tree, which fill a number of bespoke beech wooden planters throughout the area.

H.Wood, Senior Project Manager in Facilities said in their newsletter “ We appointed Parkinson Builders to conduct the construction work. They did a fantastic job of working around many sensitive experiments & research projects in the building and communicated disruption very clearly via a network of building superintendents to ensure the project progressed smoothly, with minimal problems.”

Project Details

START DATE

19th March 2018

CLIENT

Lancaster University

Architects

Wilson Mason

SECTOR

Higher Education

Project Gallery